AKIL VE ZEKA OYUNLARI eTwinning PROJESİ

Okulumuz Sınıf Öğretmeni Zeynep Ercedoğan koordinatörlüğünde 'Akıl ve Zeka Oyunları' adlı eTwinning Projesi yürütülmeye başlandı.

Analiz etme,aritmetik beceriler,kıyaslama,mantık ilişkisi kurma ve bunun gibi bir çok beceri,tüm akademik yaşamlarında ve gerçek hayat deneyimlerinde öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlayacak becerilerdir.Bu becerilerin kazandırılabilmesi için öncelikle öğrencilerin düşünme becerilerinin geliştirilmesi gerekmektedir.Düşünme becerilerini geliştirmeye yönelik ''Akıl Zeka Oyunları '' projesi ile her bireyin değişik düşünce tarzı olduğunu kabul ederek, değişik düşüncelere karşı açık,esnek ve hoşgörülü davranan; bunları fiziksel zenginlik olarak gören bireyler olarak yetişmelerinin temelini oluşturmak hedeflenmektedir.Bu beceriyi kazanan öğrencilerde, karşılaştığı problemlerde farklı düşünme stratejilerini işe koşan,farklı çözüm yollarını değerlendiren,problemi çözme süreci içinde kendine ait düşünce ve akıl yürütmeleri ifade edebilen;beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı, aklı  hür ve bilimsel düşünebilen bir birey olmaları beklenmektedir.

07.04.2023 119

07-04-202307-04-2023